2012. július 26., csütörtök

Kókusztejes meggyleves


Ma hoztam Nektek egy hűsítő levest! Imádom a meggyet, különösen fahéjjal fűszerezve, nem löttyed össze főzés alatt és a mélyhűtőmben mindig ott csücsül pár zacskóval télen is :) Természetesen bármilyen gyümölccsel elkészíthető az alábbi recept.







Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg meggy
  • 1 vaníliarúd
  • 1,5 dl kókusztej
  • 2 liter víz
  • 1 tk őrölt fahéj, ha valaki szereti a szegfűszeget, 1-2 darabot lehet belerakni
  • 1 ek gesztenyeliszt vagy 2 ek mandulaliszt (vagy bármilyen liszt amit szeretsz használni)
  • xilit vagy eritrit vagy stevia ez teljesen ízlés szerint én xilittel csináltam és 3 evőkanállal tettem a levesbe
  • 1 citrom ( én szódabikarbónás vízzel tisztítom a citrusféléket)


Elkészítés: 

Felrakom a meggyet a vízzel és a fűszerekkel, pár citromkarikával. Mielőtt a meggy szétfőne, belerakom a kókusztejes habarást. A lisztet a tejjel kézi habverővel elkeverem és a levesből teszek bele legalább fél liternyit, ez azért kell, hogy homogén maradjon. Összekeverem és beleöntöm a levesbe a habarást. Felforralom, kb 5 percig hagyom még, aztán leveszem a tűzhelyről, egyből hidegvízbe teszem kihűlni, majd a hűtőbe, 1 órára.



2 megjegyzés: