2012. szeptember 24., hétfő

Pirított "rizs" karfiolból

Először furcsa lehet azok számára , akik még nem hallottak erről a remek étekről. Nálunk hetente egyszer biztos szerepel az "étlapon" :)  Aki eddig nem rajongott a karfiolos ételekért, most ezt biztos megkedveli, mivel nincs karfiol íze! Tudom ez hihetetlen , de igaz :)









Hozzávalók:
1 fej karfiol
só, bors
fokhagyma
natúr vegeta (amiben nincs só, se cukor, se ízfokozó)
olivaolaj (vagy bármilyen zsiradék)

Aprítógépben nyers, rózsáira szedett karfiolt rizsméretű darabkákra darálok, majd serpenyőben 1-2 evőkanál zsiradékon, sózva, borsozva, ízlés szerint fűszerezve, sűrűn  kevergetve megpirítjuk, pici vízzal megpuhítjuk.




Gyors, egyszerű és nagyon finom!
Nem csak köretként, hanem rakott, töltött ételekbe is ajánlom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése