Nyáron egyik kedvenc eledelünk a tortilla, sokféle képpen variálható, könnyű és gyorsan összedobható. Mi nem szoktuk összetekerni, csak így tányérról csipegetjük.
Hozzávalók 12 db tortilla laphoz:
- 30 dkg zabliszt (szoktam úgy is, hogy keverem mandulaliszttel és gesztenyeliszttel is, de majd azt egy újabb bejegyzésben közreadom)
- 1 tk só, pici kurkuma
- 1 kávéskanál sütőpor vagy szódabikarbóna (de ez nem is szükséges bele, én sokszor anélkül készítem)
- 3 ek olivaolaj
- kb 2 dl langyos víz
Elkészítése:
A víz kivételével összekeverem a hozzávalókat, majd a vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrom, figyelni kell, ne legyen túl lágy, ha mégis akkor még lisztet lehet hozzátenni. A tálat lefedve pihentetem 15 percig.
Majd 12 egyforma darabra osztom , golyókat formálok belőle, amelyeket lisztes deszkán 15-18 cm átmérőjű lepényekké nyújtok. A kész lepényeket ismét befedem, nehogy kiszáradjanak.
Serpenyőben (de lehet vaslapon is) zsiradék nélkül megsütöm, amíg a felületén buborékok nem keletkeznek, ezután megfordítom és a másik felét is megsütöm. A kész tortilla lepénykékettányérra teszem és alufóliával lefedem, hogy melegen tartsam és ne száradjon ki a tészta.
Töltelék:
- grillezett csirkemell csíkok (más húsból is elkészíthető)
- jégsaláta - csíkokra vágva
- paradicsom karikára szeletelve
- lilahagyma
- bármilyen paprika
Szószok, krémek :
- avokádókrém
- padlizsánkrém
- kesutejfölös szósz szósz-laktózmentesen étkezőknek, paleosoknak
- joghurtos szósz ( nem laktózérzékenyeknek)
Nagyon ötletes.Zabliszt helyett milyen arányban jó szerinted keverni a liszteket?
VálaszTörlésKöszönöm!
Karolina
Sza Karolina! Milyen lisztet szeretnél használni hozzá?
TörlésSzia Edus!
TörlésMandulaliszt v.kókuszliszt,igazából mindegy csak ne zabliszt legyen.
Karolina
Mandula és napraforgóliszt keverékét ajánlom hozzá, abból hasonló lapocskákat lehet sütni.
VálaszTörlésKöszönöm :)
VálaszTörlés