Hozzávalók
- 1 és 1/3 csésze kesudió (nálam 2dl-nyi a csésze), kb. 10 dkg, lehet pirított is
- 2 csésze víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma (ez elhagyható, de finomabb vele)
- 1 csipet só
- 1-2 kanál friss citromlé
- A kesudiót a 2 csésze vízbe áztatjuk egy éjszakára
- Másnap éles késsel felszerelt cséplő- vagy turmixgépben összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat, pici vizet is rakjunk bele.
- Főzelékek ízesítésére: tökfőzelék, spenót, paprikás-hagymás magyaros ételek stb.
- Krémlevesek sűrítésére tojássárgájával kikeverve
- Salátaöntetekhez használható (ugyanúgy mintha majonézhez használnánk)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése