Tökmagos, medvehagymás pogácsa
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehelyliszt,
- 10 dkg hajdinaliszt,
- 5 dkg tökmagliszt,
- 1 mk só, pici bors,
- 8 dkg jászvaj vagy kókuszzsír,
- 1dl mandulatejszín
- 1 egész tojás ,
- 2, 5 dkg élesztő,
- 50 ml víz, pici méz
- apróra vágott medvehagyma pici kókuszolajjal összekeverve,
- 1 tojássárgája
- tökmag a tetejére.
Az élesztőt a langyos vízbe raktam, hagytam, hogy dolgozzon. Addig a folyékony összetevőket össze kevertem, és kimértem a liszteket, majd a folyékonyhoz először a felfuttatott élesztőt tettem, aztán a lisztkeveréket, összedolgoztam, kicsit ragadós lesz a tészta, jó 40 percig hagytam állni, aztán zablisztes nyújtófelületre kiraktam kicsit átdolgoztam, hogy ne legyen ragacsos. Ezután kinyújtottam, rákentem az olajas medvehagymát és először fentről lefele, majd lentről felfele, jobbról, balról összehajtogattam a tésztát,négyzetre. Ismét kinyújtottam, kiszaggattam pogácsa szaggatóval tetejére tojássárgája, tökmag került. Sütőpapíros tepsibe sorakoztattam, előmelegített sütőben 170 fokon kb 15 perc alatt készre sütöttem.
Ugyanaz csak sajttal és többféle maggal a tetején:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése